Winkeltijden verordening, begroting en stijging afvalkosten

zaterdag 01 december 2018 17:27

Winkeltijdenverordening:

Om de navolgende redenen heeft de ChristenUnie samen met SGP CDA en Lokaal Montfoort tegen verruiming van de winkeltijden gestemd.

A. Om principiele redenen;  de zondag is een rustdag;  B. Er zijn verschillende lokale winkels die moeilijk open kunnen zijn qua personeel  C. Er is onvoldoende onderzoek gedaan onder winkeliers of er werkelijk behoefte is aan verruiming van de zondagsopenstelling. Hun belangen zijn onvoldoende meegewogen en zo is er dus door de coalitie een onzorgvuldige afweging  geweest.

De ChristenUnie heeft hierover schriftelijke vragen ingediend. Deze vragen zijn door de wethouder/college  onvoldoende/niet zijn beantwoord/ weerlegd.

Begroting:

De nieuwe begroting van de gemeente Montfoort/ Linschoten voor 2019 kent grote hiaten en onzekerheden. Het hoofdlijnenakkoord, zoals dat door de coalitie partijen is afgesproken, is er niet in opgenomen. Dit is geen juiste begrotingsstrategie

Stijging afvalkosten

Coalitie in de gemeente Montfoort/ Linschoten kiest voor sterke onverantwoordelijke stijging ( 30 % in 3 jaar) van de afvalkostenheffing  voor onze inwoners. Terwijl sommige partijen in de coalitie altijd hebben aangedrongen op lagere kosten. Dit is een grote tegenstelling met wat door die partijen altijd is gezegd. Er is sprake van een tegendraadse ontwikkeling/actie. De ChristenUnie kan daarin niet meegaan en vindt dit niet nodig.

 

Labels

« Terug

Archief > 2018

Geen berichten gevonden