Nieuws

Nieuwsoverzicht ChristenUnie Montfoort-Linschoten

RSS icon linking to RSS overview

BEDANKT VOOR UW STEM

21 03 2019 22:17

 

Labels

Eerste Hulp bij Stemwijzeruitslag

19 03 2019 22:34

Eerste Hulp bij Stemwijzeruitslag

Nietsvermoedend vulde je de Stemwijzer in. En toen kwam daar opeens ChristenUnie uit… Wat nu?!

Laat je ogen rustig uit tollen. Kalmeer je ademhaling. Als christenen zeggen we dan: er is hoop!

Punt is: blijkbaar zijn wij het behoorlijk eens en hebben we ongeveer hetzelfde plaatje voor ogen als we denken aan de toekomst van onze provincie en ons land. Dat is hoopvol. Jij had niet verwacht op de ChristenUnie uit te komen, toch delen we een visie voor dit land.

We werken als ChristenUnie vaak samen met mensen uit heel andere achtergronden. Het gaat ons om de inhoud. Als je vergelijkbare idealen hebt, stap over eventuele vooroordelen heen en help je dit land verder!

Straks na de verkiezingen moeten waarschijnlijk vier, vijf of zelfs zes partijen een coalitie vormen om onze provincie te besturen. Bij veel mogelijke samenstellingen zit de ChristenUnie. Ook landelijk maken we deel uit van het kabinet. Met onze vijf Tweede Kamerzetels en drie bewindspersonen maken we het verschil en bouwen we aan de toekomst van ons land. En in de afgelopen 1,5 jaar konden we heel veel concrete resultaten boeken https://resultaten.christenunie.nl. Klinkt goed? Kijk hier voor onze standpunten & kandidaten van de provincie Utrecht.

Een stem op de ChristenUnie telt driedubbel en dwars mee. Je stemt namelijk niet alleen voor de provincie, maar ook indirect voor de Eerste Kamer. Bovendien kun je ook gelijk stemmen voor de Waterschapsverkiezingen. Dus 3x invloed!

Het is niet in alle gezelschappen even stoer om te zeggen dat je ChristenUnie stemt, maar hé, het is ook wel weer prettig eigenwijs.

Labels

Flyer christenunie Montfoort-Linschoten

16 03 2019 22:00

Labels

Jonge kandidaten blazen vooroordelen weg

14 03 2019 23:53

De jonge kandidaten van de ChristenUnie hebben een speciaal filmpje gemaakt met het oog op de provinciale - en waterschapsverkiezingen van 20 maart.

Labels

Geslaagde informatieavond over stankproblemen

12 03 2019 22:23

De provincie Utrecht organiseerde op dinsdag 12 maart een drukbezochte informatieavond over de stankproblemen in Bunschoten. Ruim vijftig inwoners uit Bunschoten, een stuk of tien raadsleden en een stuk of tien statenleden kregen van twee inleiders het alllerlaatste nieuws over de vergistingsinstallatie van Van de Groep.

Het actiecomite maakte iedereen duidelijk dat de omwonenden niet alleen zorgen hebben over de stank en over lozingen van afvalwater, maar ook over gezondheid en veiligheid. Het was een avond waarop allerlei emoties en zorgen op tafel kwamen en we hebben veel waardering voor de wijze waarop die werden geuit. Dat maakte de avond wat ons betreft heel waardevol.

De stankproblemen bij Van de Groep staan al sinds de zomer van 2012 op onze agenda. De ChristenUnie vindt dat de stankoverlast onacceptabel is geworden en dat dit nu zo snel mogelijk moet stoppen.

Onze statenfractie heeft de organisatoren van de informatieavond gevraagd om snel een vervolgavond te plannen. Wat ons betreft komen we over twee maanden weer bij elkaar in Spakenburg. Dan kunnen alle nieuwe statenleden die op 20 maart worden gekozen, meteen alles horen over de stankproblemen rond de biovergister.

Hans de Harder, Nelly de Haan en Kees de Heer

Labels

Jongeren van Perspectief maken fimpje over woningbouw

12 03 2019 17:08

De jongeren van Perspectief hebben een filmpje gemaakt met het oog op de Statenverkiezingen van 20 maart aanstaande. Henriëtte Rikkoert uit de stad Utrecht en Vincent Bos uit het stadje Oudewater geven hun mening over woningbouw.

Bekijk het filmpje.

Labels

Facebook