Amendement Onderwerp/ontwerpbesluit: Prioritering uitbreidingslocaties woningbouw

zaterdag 27 november 2021 22:05

Ondergetekende(n) stellen het volgende amendement voor waardoor het raadsbesluit als volgt wordt aangepast:

    Een beslispunt 5 toe te voegen:
    De raad wordt ieder kwartaal geïnformeerd over de voortgang van de ontwikkeling van de voorgestelde uitbreidingslocaties, de haalbaarheid van de aantallen te bouwen woningen en de differentiatie van deze te bouwen woningen zoals in het woningbouwprogramma is vastgesteld.

Toelichting:

    De gemeente heeft besloten om 1000 woningen te realiseren vóór 2040. Gezien het aantal woningen zullen deze woningen op meerdere uitbreidingslocaties worden gerealiseerd. Het risico dat de ontwikkeling van één van de 3 uitbreidingslocaties vertraging oploopt is groot. Er moeten bestemmingsplanprocedures en participatietrajecten worden opgestart. Ook de provincie zal haar medewerking moeten verlenen aan de ontwikkeling van de voorgestelde uitbreidingslocaties.
    Onlangs is door de raad een besluit genomen over de actualisatie van de woningbouwopgave. De uitvoering van de woningbouwopgave hangt nauw samen met de voortgang in de ontwikkeling van de voorgestelde uitbreidingslocaties. Vanwege het nijpend woningtekort is het van belang dat er zo spoedig mogelijk woningen worden gebouwd in onze gemeente voor alle doelgroepen en dat de realisering van de 1000 woningen niet in het gedrang komt. Voorgesteld wordt om een beslispunt 5 aan het raadsbesluit toe te voegen, waarin de raad door middel van een raadsinformatiebrief ieder kwartaal door het college wordt geïnformeerd over de voortgang van de te ontwikkelen uitbreidingslocaties, de haalbaarheid van de aantallen te bouwen woningen en de verdeling van de te bouwen woningen voor de diverse doelgroepen (differentieplan).
Labels

« Terug

Archief > 2021

Geen berichten gevonden